Srpski delfini oduševljeni kafićem u Jami

0

Srpski delfini, najtrofejniji sportisti u zemlji, sa Međunarodnog vaterpolo turnira u Boru poneće predivne utiske o hotelu „Jezero“, Borskom jezeru, kao i sportskom kompleksu gde su na bazenima igrali sa još sedam svetskih reprezentacija. Možda i najveći utisak, na sportske asove ostavio je kafić u Jami Rudarsko-topioničarskog basena Bor. Silazak na 11. horizont i jedinstveni ambijent kafića u rudniku oduševili su vaterpoliste.

Utisci su zaista izuzetni, čak smo od direktora i zaposlenih čuli i mnogo toga o rudniku. Ovo je jedno veliko iskustvo i nisam očekivao da ispod površine zemlјe, na ovolikoj dubini, postoji ovakav pravi život. Divan doživlјaj i stvarno moram da se u ime cele reprezentacije zahvalim svim lјudima koji su učestvovali u organizaciji turnira u Boru. Borsko jezero sam video i u četvrtom razredu osnovne škole, bili smo na rekreativnoj nastavi. Hotel je prelep, koliko se sećam i tada je bio, ali sada smo zaista oduševljeni. Imamo odlične uslove, pa ni ova kiša nije mogla da pokvari ukupan utisakŽivko Gocić, kapiten reprezentacije Srbije.

Zlatni momci više su nego zadovoljni organizacijom turnira, kao i potencijalima Bora i okoline, međutim kako ističu silazak u Jamu neprocenljivo je iskustvo.

„Pravo je zadovolјstvo što sam imao čast da dođem ovde, ali i da ukratko saznam mali deo istorije ovog velikog rudnika i upoznam lјude koji ovde rade i provode veći deo dana. Ovo je jedno bogato i lepo iskustvo i zato mi je baš drago što sam imao priliku da doživim sve to. Bor je lep grad, prijatan, čist i pun zelenila“ – rekao je Dušan Mandić.

Reči hvale za Bor imao je i reprezentativac Gavril Subotić: „Prvi put sam ovde i oduševljen sam, Bor je zaista divan grad. Sve je zeleno, ima mnogo prirode, jezero je prelepo. Sportski kompleks, odnosno bazeni gde smo najviše vremena i proveli, su na zavidnom nivou, a odlična je bila i organizacija turnira. Zadovoljan sam, a što se tiče RTB-a, prvi put se susrećem sa ovakvim prizorom u rudniku. Drago mi je što sam deo ove priče“.

„Stvarno sam oduševljen kako su nas ugostili domaćini pre svega na jezeru u hotelu, uslovi su izuzetni. Zadovoljan sam i impresioniran, iako nam je vreme bilo malo problematično, pa nismo mogli sve da obiđemo. Prvi put imam priliku da vidim kafić na ovakvoj dubini, utisci su neverovatni i ne znam da li bih ikad video ovako nešto da ovaj turnir nije organizovan baš u Boru. Odavde zaista izlazim prepun utisaka“ – složio se i Nemanja Ubović.

Predvođeni generalnim direktorom Rudarsko-topioničarskog basena Bor, Blagojem Spaskovskim, na 11. horizont sišli su predstavnici Vaterpolo saveza Srbije.

„Veliko je zadovoljstvo biti danas ovde gost RTB-a Bor i generalnog direktora kome dugujemo veliku zahvalnost što je turnir i organizovan u gradu bakra. Oranizacija turnira bila je na najvišem mogućem nivou, a evo momci su oduševljeno došli da posete i rudnik. Impresionirani smo onim što smo videli“ – kaže Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije

Generalni direktor basena, Blagoje Spaskovski istakao je da je velika čast ugostiti najtrofejniji srpski tim, a organizaciju turnira ocenio je kao izuzetno značajnu za Bor, ali i celu Srbiju. 

„Zlatni momci države Srbije, naši prvi i pravi ambasadori. Oni treniraju vredno da bi osvojili zlato. Osvojiće ga i u Rio de Žaneiru, siguran sam. Srećan sam što su posetili rudnik i videli uslove u kojima rudari RTB-a dolaze do zlata i iz kamena stvaraju zelene dolare. Čast je i za državu i za grad što je vaterpolo turnir sa osam najjačih svetskih reprezentacija održan upravo u Boru“ – rekao je Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB-a Bor.

Predsednik Vaterpolo saveza, Milorad Krivokapić, izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da na ovaj način obiđe rudnik i dodao da je Međunarodni vaterpolo turnir u Boru jedan od najbolje organizovanih turnira na svetu. Krivokapić je istakao i da su uslovi i na bazenu i u hotelu Jezero na Borskom jezeru odlični, kao i da u Boru postoji veliki potencijal za ovako važne sportske susrete, pa odluka da osam reprezentacija ovde igra predolimpijski turnir nije bila teška.

[iframe width=“854″ height=“480″ src=“https://www.youtube.com/embed/QtBjXc704b4″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *