Srpski sport izgubio jednog od najuspešnijih strelaca

Juče je u 31. godini života preminula Bobana Momčilović Veličković, reprezentativac Srbije u streljaštvu u disciplini vazdušni pištolj. Srpski sport je izgubio jednog od najuspešnijih strelaca, Grad Bor jednog od najboljih ambasadora sporta,  Bobanu Momčilović Veličković. Bobana je bila ponosni član olimpijskog Tima Srbije, trostruka evropska prvakinja i jedan od najboljih strelaca koje je Srbija ikada imala. Rođena i odrasla u Boru, Bobana je sportistkinja koja je svoj grad i državu predstavljala ponosno i dostojno na svakom takmičenju. Svojom hrabrošću, talentom i istrajnošću, nizala je odlikovanja i donosila radost svakim novim uspehom.

Tragičan odlazak Bobane Momčilović Veličković nenadoknadiv je gubitak za srpsko streljaštvo i sport uopšte. U sećanju svih Bobana će ostati kao jedinstvena i nezamenljiva uzdanica streljačkog sporta, kažu u Olimpijskom Timu Srbije. Bila je dete olimpijske kuće, a svojim uspesima i vrednostima kojima se vodila zadužila je celokupnu olimpijsku porodicu. Sa ponosom i čašću što su je poznavali, sa tugom zbog gubitka jednog velikog borca, od Bobane se putem medija opraštaju mnogi predstavnici sporta, javne ličnosti, njeni prijatelji.

Bobana Momčilović Veličković bila je reprezentativac Srbije u streljaštvu u disciplini vazdušni pištolj. U seniorskom debiju na najvećim takmičenjima, na šampionatu Evrope  2010. postala je šampionka Evrope vazdušnim pištoljem. Isti uspeh ponovila je i na EP 2012, kao i ove godine na Evropskom šampionatu u Vroclavu. Na evropskom prvenstvu u Đeru 2018. godine osvojila je bronzanu medalju.

Svaki veliki uspeh, podelila je sa svojim gradom. Gostujući u programu Tv Bor prenosila je atmosferu sa evropskih i svetskih takmičenja, a osim velikog broja medalja koja je ponosno nosila, podjednako je krasila skromnost, osobina koja se danas retko viđa, kao i optimizam, bez obzira na okolnosti koje su bile različite.

Bobana Momčilović Veličković je bila jedna je od najboljih svetskih takmičarki pištoljem u 21. veku. Na Evropskim prvenstvima vazdušnim oružjem održavala je kontinuitet visokih plasmana i godinama dokazivala da pripada elitnom krugu strelaca. Članica olimpijskog Tima Srbije bila je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine kada je osvojila 7. mesto u finalu discipline vazdušni pištolj 10 metara. U riznici ima i jedno zlato i jedno srebro na turnirima Svetskog kupa. Kao članica ekipe Srbije je pet puta bila šampion Evrope, a 2014. u Granadi se okitila i titulom šampiona sveta. Sa ekipom Srbije, osvojila je i po jedno srebro i bronzu na šampionatima Evrope. Izuzetno uspešna sportska karijera je na žalost prerano prekinuta.

Bobana Momčilović Veličković je bila heroj na strelištu u svetu, a poslednji herojski čin, ostao je iza nje kao najsjajnije zlato, dete koje je donela na svet i na žalost, nakon toga, zauvek nas napustila.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *