Štab za vanredne situacije danas izdao preporuku o prelasku na onlajn nastavu

KLADOVO – Nakon Zaječara, Bora i Negotina koji su već prešli na onlajn nastavu, i Opština Kladovo danas je izdala preporuku školama za prelazak na ovaj vid nastave. Sastanak predstavnika Štaba za vanredne situacije i predsednika Opštine Saše Nikolića sa direktorima kladovskih škola održan je u ponedeljak i na tom sastanku je zaključeno da nema potrebe za tim. Međutim, prema rečima Nevenke Boldorac, šefa kabineta predsednika Opštine Kladovo, dva dana kasnije brojke su bile takve da je Štab reagovao i izdao preporuku o organizovanju nastave na daljinu.

Ono što je interesantno je da mi nemamo veliki broj zaraženih učenika. Čak i broj koji mi imamo o odsutnoj deci sa nastave nije toliko realan imajući u vidu da u ovom periodu vladaju i druge vrste sezonskih prehlada ili gripova. Takođe imamo i veliki broj učenika i nastavnika koji nemaju simptome, ali su u samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženima. Činjenica je, naravno, da imamo i jedan broj i učenika i nastavnika koji su u izolaciji, jer su pozitivni na kovid 19.“

Broj učenika i nastavnika u kladovskim školama zaraženih korona virusom je u blagom porastu. Prema poslednjim zvaničnim podacima, u osnovnoj školi nema zaražene dece, u srednjoj ih ima dvoje. Međutim, 36 učenika je u kućnoj izolaciji, jer su bili u kontaktu sa zaraženima. Ukupan broj zaraženih nastavnika u osnovnoj i srednjoj školi je pet, dok je 18 njih u samoizolaciji, zbog kontakta sa zaraženima.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *