Štab za vanredne situacije: Nema opasnosti od poplava u Boru

BOR – Obilne padavine koje su najavili meteorolozi, nisu zaobišle ni opštinu Bor. Snežni pokrivač je dostigao deset centimetara, ali za sada nema opasnosti od izlivanja reka, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bor. Timok je u opadanju, a smanjen je i preliv na brani Borskog jezera. Ipak, da bi se sprečilo da u slučaju naglog topljenja snega dođe do poplava, sve nadležne službe su u pripravnosti.

„Iako za sada nema opasnosti od poplava, moramo da budemo u pripravnosti. Naložili smo čišćenje odvodnih kanala oko rečnih korita, kako bi u slučaju da sneg krene naglo da se topi mogli da prime veću količinu vode, naročito u Šarbanovcu jer su tu najproblematičnije tačke. Spremamo i džakove sa peskom kako bi bili spremni za eventualnu intervenciju. Ne očekujemo veće probleme, ali je bolje da budemo spremni.“
– kaže Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor.
 
Stalno se kontroliše visokonaponska i niskonaponska mreža, da bi se sprečilo zadržavanje veće količine snega i izbeglo kidanje kablova za napajanje, voda za piće je ispravna i nema zamućenja na izvorima, a u slučaju da bude potrebno pripravne su i spremne jedinice vatrogasno spasilačke jedinice i ekipe borskog Zdravstvenog centra, čulo se na sednici Štaba za vanredne situacije u Boru.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2iu5a3″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.