Stabilizacija grejanja se nastavlja

BOR – U Boru se nastavlja stabilizacija daljinskog grejanja, nakon velikih problema na početku sezone. I dalje se javljaju samo pojedinačni kvarovi na sekundarnoj mreži zbog njene starosti, ali zahvaljujući angažovanju radnika Toplane brzo se otklanjaju.

„Naše ekipe su svuda po gradu i gledamo da pojedini delovi budu što kraće bez grejanje“, rekao je v. d. direktor Toplane Darko Milićević.

Neujednačeno grejanje u Boru je višedecenijski problem Toplane, zbog razuđenosti sistema, ali i broja podstanica. Važno je, međutim, da je od ove sezone ozbiljnije počelo njegovo rešavanje. Automatizovano je 18 podstanica od 250, koliko ih ima u Boru, a naredne sezone u planu je još 68.

„To je dobra tehnologija, ali kada u celosti profunkcioniše biće znatno bolje grejanje. MI sada pokušavamo ručno da izbalansiramo mrežu. Dešava se da i ljudi sami, a li i radnici pokušavaju da izjednačavaju grejanja. Zato upozoravamo građane da nam se jave, ako uvide neke nepravilnosti“, ističe Darko Milićević.

Veliki problem u borskoj Toplani su i dalje dugovanja građana. Iako su manja u odnosu na prethodni mesec potrošači duguju nešto više od 600 miliona dinara.

„Naredio sam danas da se isključe svipotrošači koji imaju velika dugovanja, a neće da dođu kod nas da potpišu ugovore o reprogramu“, dodao je na kraju Milićević.

Ugalj pristiže prema ugovoru sa dobavljačem Ineks Moravom iz Niša. Na deponiji Toplane ima oko 3. 500 tona ovog energenta.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/oKQK36ubL1o“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *