Stabilizacija grejanja u Boru još uvek neizvesna

0

BOR – Još od nedelje, 30. januara, u Boru je grejanje loše. Tada je, usled tehničke neispravnosti u proizvodnom delu Toplane, jedan od dva kotla ispao iz režima rada, pa su gornji delovi Bora imali slabije grejanje. Kvar je otklonjen pa je tokom dana Toplana nastavila sa uobičajnom dinamikom isporuke toplotne energije. I tokom prethodnog dana građani su se žalili na mlake radijatore, međutim, situacija se danas pogoršala i postala zabrinjavajuća za Borane.

Kako je za Jutarnji program Televizije Bor izjavio v.d. direktora JKP „Toplana“ Bor Dragan Veličković, zbog tehničkih problema u radu kotlova u proizvodnom delu borske toplane, koji su inače 45 dana u neprekidnom režimu rada od 24 časa, došlo je do nestabilnog snabdevanja toplotne energije za grejanje. Problem je nastao na grejnim rešetkama kotlova i  radnici toplane pokušavaju da ga reše. Veličković je dodao da je činjenica da je sistem star i zbog toga i nastaju ovakvi kvarovi. On je uputio i izvinjenje građanima Bora zbog nastale situacije.

Tokom dana RTV Bor nije uspela da dobije nove informacije o stanju u toplani i kada očekuju da se uspostavi redovan režim snabdevanja toplotnom energijom.

Zbog grejanja su i časovi u svim borskim osnovnim i srednjim školama skraćeni na 35 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *