BOR – Grejanje u Boru je tokom januara bilo lošije zbog povećanog broja kvarova na distributivnoj mreži. Zabeleženo je četrdesetak proboja, dvadesetak odsto više od uobičajenog broja.

„Bilo je puno kvarova, ali smo ih otklanjali najbrže što smo mogli. Ni jedan nije trajao duže od 24 sata“
– rekao je tehnički direktor Dragutin Damnjanović.
Neujednačeno grejanje je takođe veliki problem u borskoj toplani. Očekuje se da će biti rešen ugradnjom termoregulacione opreme u podstanicama.
„U pojedinim delovima grada dolazi do pregrevanja, dok je u drugim dosta hladnije. U 86 podstanica ćemo ugraditi opremu kako bismo ujednačili grejanje. Očekujemo da ćemo najveći deo posla završiti u ovoj godini“ – dodao je Damnjanović.
U proizvodnom delu Toplane nije bilo većih problema zahvaljujući kvalitetnim remontima kotlova.

„U baznom delu sve je u redu. U projektovanim smo parametrima. Grejemo u skladu sa spoljnom temperaturom, čak i neki stepen više. Želim još da kažem da ćemo sutra uveče imati sitnu intervenciju na gradskom izmenjivaču, ali neće imati uticaja na grejanje“
– rekao je rukovodilac proizvodnje u borskoj Toplani Iva Rajković.
 
Ugalj za sada pristiže prema utvrđenoj dinamici. Ove sezone utrošeno je 28. 000 tona, a na zalihama ima više od 5. 000 tona. Da bi se smanjila potrošnja uglja u Toplani ove sezone ne greju noću, izuzev kada su temperature u minusu.
 
„Na taj način postižemo uštede i do stotinu tona uglja na dan“ – dodao je Iva Rajković.
 
Iz borske Toplane podsećaju potrošače da i oni mogu da utiču na poboljšanje kvaliteta grejanja u gradu. U stanovima gde dolazi do pregrevanja dovoljno je samo da priguše radijatore, a ne da otvaraju prozore.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fx8uo“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *