Stariji osnovci od ponedeljka nastavu prate po kombinovanom modelu

BOR-Tim za škole doneo je odluku da od 24. januara  učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu.

“Od ponedeljka stariji osnovci pohađaju školu po kombinovanom modelu, što znači da jednog dana idu u školu, a sledećeg nastavu prate onlajn”, rekao je Radiša Petković,koordinator rada osnovnih škola u Boru.

Prema uputstvima resornog ministarstva u borskim osnovnim školama I u drugom polugodištu biće primenjivane sve epidemiološke mere kao I u prvom.

Škole su jedno od najbezbednijih mesta, jer se poštuju sve epidemiološke mere. Situacija se neće menjati ni u drugom  polugodištu”,dodao je Petković.

I upravo zahvaljujući preduzetim merama, na kraju prvog polugodišta u borskim osnovnim školama gotovo da nije bilo obolele dece, ali I nastavnika.U Ministarstvu prosvete kažu da će Tim za škole, kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou, jer je važno da se, uz poštovanje svih epidemioloških mera, održi kontinuitet nastavnog procesa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.