Stefanović: bolji uslovi za rad policije prioritet ministarstva

0

MAJDANPEK- Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas Policijsku stanicu u Majdanpeku i poručio da će akcenat Ministarstva u ovoj i sledećoj godini biti popravljanje uslova rada policijskih službenika u ovoj stanici, kako bi njihov rad bio još efikasniji.  „Zadatak je da utvrdimo šta Ministarstvo unutrašnjih poslova može da nabavi od nove opreme i tehnike za pripadnike policije, sa ciljem da budu bolje zaštićeni, ali i da sa novim sredstvima i vozilima bolje štite javni red i mir, smanje broj krivičnih dela i da građani osećaju veću bezbednost“, istakao je Stefanović.

Ministar je precizirao da će prioriteti Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu biti poboljšanje materijalno-tehničkih uslova, nabavka nove tehnike i vozila, ali i uređenje objekata.

„Želimo da i građani vide da policajci imaju bolje uslove za rad i da imaju bolju tehniku kojom mogu da izađu u susret svih zahtevima i pravima koje građani ostvaruju u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, dodao je Stefanović.

Nakon sastanka sa zaposlenima u policiji, ministar je i sa čelnicima Opštine Majdanpek razgovarao o uslovima rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Bilo je reči i o ustupanju prostorija  granične policije u Donjem Milanovcu za potrebe Opštine Majdanpek, kao i o stvaranju boljih uslova za rad službi u vanrednim situacijama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *