Strategija razvoja kompanije Ziđin u žiži interesovanja meštana okolnih sela

Odmah po donošenju kompanijske odluke o osnivanju radne grupe za koordinaciju odnosa sa lokalnim zajednicama na teritoriji grada Bora održani su sastanci sa meštanima Oštrelja, Bučja i Slatine kojem su prisustvovali i predstavnici gradske uprave. Meštane je najviše zanimala strategija razvoja Kompanije, odnosno planovi koje Serbia Zijin Copper ima kada je reč o proizvodnji, izgradnji i proširenju rudarskih aktivnosti. Zajednička su im bila i interesovanja za kompanijske mere u oblasti zaštite životne sredine, pre svega za suzbijanje prašine sa jalovišta.

Na sastanku je rečeno da će u Mesnoj zajednici Bučje doći do proširenja jalovišta koje im je u ataru, a precizna lokacija proširenja biće definisana novim Prostornim planom Republike Srbije.

U Slatii je rečeno, po pitanju zagađenja Borske reke otpadnim vodama, da nadležne kompanijske službe pripremaju projekat koji podrazumeva sakupljanje, tretman i vraćanje svih rudničkih voda u proizvodni proces.

Kompanija će, kako se čulo na sastancima u Oštrelju, Bučju i Slatini, pokušati da izađe u susret željama i zahtevima meštana, a ubrzo će javnosti predstaviti i desetogodišnji plan razvoja. Dogovoreno je, takođe, da ovakvi sastanci ubuduće budu češći.

                                                                                                                       

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.