Stroge kontrole mesa iz uvoza

BOR – Zbog informacije koja se pojavila u medijima, a na koju upozoravaju i udruženja potrošača, da se na srpskom tržištu nalazi meso iz Evropske Unije koje je ovde odleđeno i prodaje se kao sveže, građanima se obratila ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i istakla da nema razloga za zabrinutost. Meso koje se nalazi u ovlašćenim i registrovanim prodavnicama i mesarama zdravstveno je bezbedno, poručila je ministarka.
Kako su istakli za Televiziju Bor, potrošači za sada nisu zabrinuti i bez oklevanja kupuju meso u borskim mesarama, očekujući da potrebna kontrola postoji i da je meso bezbedno. U prodavnicama kažu da je meso uvek sveže i da se ne odmrzava u radnjama.
Što se tiče roka upotrebe zamrznutog mesa, ministarka je istakla da on zavisi od mnogo faktora, pre svega, od temperature na kojoj se čuva. Prema njenim rečima, ukoliko se zamrznuto meso čuva na temperaturi od minus 30 stepeni, njegov rok upotrebe je duži, na minus 18 je nešto kraći, a najkraći je na minus 12 stepeni. Rok upotrebe zamrznutog mesa zavisi i od niza drugih faktora – da li se čuva u komadu, u polutkama, kao i da li je upakovano. Ministarka je dodala i da je naš potrošač zaštićen kad je reč o mesu, jer je svaki uvoz iz Evorpske Unije praćen strogom kontrolom.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“338″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2pfknh“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *