Studija o parking mestima u Boru

BOR – U toku je izrada studije o broju i strukturi parkirališta u Boru. Dokument je neophodan kako bi se postojeća parkilašta uredila u skladu sa propisima i uvidele potrebe za izgradnjom novih parkirališta u pojedinim delovima grada. Procenjuje se da u Boru ima blizu 20.000 vozila, jer pojedinii vlasnici imaju dva i više automobila, tako da je adekvatan parking prostor neophodan da zadovolji potrebe grada.

Studijom je obuhvaćen ceo grad, sa akcentom na stari centar gde je i najviše vozila, posebno u prepodnevnim satima. Studiju radi referentna beogradska firma. Očekuje se da će do kraja juna biti završen ovaj dokument. U njegovu izradu uključeni su srednjoškolci odnosno učenici borske Tehničke škole, saobraćajnog smera. Oni obavljaju snimanje terena i anketiraju građane da bi se što kvalitetnije odradila procena neohodnih parking mesta u gradu“  , naglasio je direktor JP za stambene uluge Bor, Slaviša Frišković.

Asfaltiranje novog parkinga na prostoru popularne rizle kod Zelene pijace je završeno. Pri kraju je ograđivanje prostora i obeležavanje parking mesta. Reč je o parkingu kapaciteta 120 vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *