Subvencije iz gradskog budžeta za javni sektor u ovoj godini značajno manje

BOR-Nakon lošeg poslovanja od 2.000 godine borska javna preduzeća, posebno Toplana i Vodovod, imaju velike probleme. Međutim, veoma je važno u poslovanju javnih preduzeća da se subvencije Grada Bora poslednjih godina smanjuju, ali i to još uvek nije dovoljno, rečeno je na sednici Gradskog veća.

Pre tri godine Toplana je imala subvencije 170 miliona dinara, ove 25. Za sva javna preduzeća u ovoj godini predviđene su subvencije od 82 miliona dinara”, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Jedino rešenje u postojećim uslovima je izgradnja nove Topalne i ulazak u javno privatno partnerstvo, jer postojeća troši mnogo više, nego što zaradi. Vodovod Bor je uspeo da gubitke smanji sa 170 na 50 miliona, uz tendenciju da u ovoj godini bude pozitivan.

“ To smo uspeli, jer smo ih naterali da rade svoj posao. Interes je da se javni sektor napokon stavi u funkciju građana Bora, a ne obrnuto”, istakao je na kraju Aleksandar Milikić.

O predlozima poslovanja borskih javnih preduzeća u ovoj godini, konačnu reč daće odbornici skupštine Grada Bora na sednici koja će biti održana sledećeg petka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.