Subvencije majdanpečkim komunalnim preduzećima (Majdanpečkim komunalnim preduzećima 360 miliona dinara subvencija)

Budžetske subvencije javno komunalnim preduzećima, čiji je osnivač Opština Majdanpek, u ovoj godini planirane su u iznosu od 360 miliona dinara, što je između 10 i 15 odsto više u odnosu na lane. Najviše sredstava, 200 miliona dinara namenjeno je toplani za potrebe nabavke energenata.

MAJDANPEK – Opština Majdanpek je budžetom za 2023.godinu 360 miliona dinara opredelila za subvencije lokalnim javnim i javno komunalnim preduzećima, što je u proseku za 10 do 15 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

,, Od ukupnog iznosa najviše sredstava predvidjeno je za majdanpečku toplanu ,odnosno nabavku energenata , 200 miliona dinara , dok se najveće povećanje visine subvencija beleži kod Javnog preduzeća,, Vodovod,,  Majdanpek , pre svega, zbog planiranih investicionih radova u pumnoj stanici.,, navela je obrazlažući ovogodišnje programe korišćenja subvencija iz budžeta Opštine Majdanpek, Mirjana Cakić Mladenović, iz Odeljenja za privredu i javne delatnosti.

Budžetske subvencije Javnom komunalnom preduzeću ,, Donji Milanovac,, u ovoj godini planirane su u iznosu od 25, dok je za Javno preduzeće za stambene usluge Majdanpek  predvidjeno 20 miliona dinara.

Na predložene programe, Opštinsko veće Majdanpek je već dalo saglasnost , a donošenje  konačne odluke očekuje se na sednici Skupštine opštine Majdanpek zakazanoj za četvrtak, 9. februar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.