Subvencije Toplani i Vodovodu i Mulen Ruž na sednici SO Bor

BOR – Prvim rebalansom opštinskog budžeta, koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine Bor na narednoj sednici 19. juna, predviđeno je 70 miliona dinara za subvencije javno komunalnom preduzećima u Boru, 60 miliona za Toplanu i 10 miliona dinara za Vodovod.

Kako se čulo na sednici Opštinskog veće, povećanja cene usluga grejanja i snabdevanja vodom neće biti dok ova dva preduzeća ne počnu da posluju pozitivno, a subvencije su neophodne, kako bi mogli da isplate deo dugovanja prvenstveno za električnu energiju. Prošle grejne sezone je bilo pomaka u uštedama, ali to ni izbliza nije dovoljno jer je ukupni dug borske toplane oko milijardu i 800 miliona dinara, , kaže Aleksandar Milikić,  predsednik Opštine Bor.

Prema njegovim rečima očekuje se da uskoro bude rešeno pitanje i zgrade Mulen Ruž u ulici 7. juli, koja godinama propada. Sa vlasnikom, Građevinskom direkcijom Srbije, napravljen je dogovor da lokalna samouprava otkupi ovaj objekat za 85 evra po kvadratnom metru, sa rokom otplate na deset godina, a potpisivanja ugovora će se proceniti na koji način će ovaj objekat dalje biti iskorišćen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *