Subvencije za samozapošljavanje

BOR- “Godina preduzetništva” je paket različitih programa koje država sprovodi kao bi ojačala preduzetničke snage, pomogla početnicima koji pokreću sopstveni posao, a licima koja su privatni biznis razvila do određene mere, da ga dodatno unaprede. U godinu preduzetništva, koja se realizuje pod lupom Ministarstva privrede, uključeni su Fond za razvoj, Privredna komora i Razvojna i regionalne agencije, kao i Nacionalna služba za zapošljavanje, koja je i ove godine raspisala javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

„Javni poziv za subvencije za samozapošljavanje, iskoristilo je 70-oro nezaposlenih sa područja borskog okruga, a 30 iz borske opštine. Većina nezaposlenih je bespovratna novčana sredstva u iznosu od 180.000 dinara iskoristila za osnivanje preduzetničke radnje“, kaže Sonja Stanković, direktor borske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Nezaposlena lica sa područja borskog okruga, koja su iskoristila ovaj vid podrške sredstva koriste za ostvarenje najrazličitijih ideja.

Kada je reč o delatnostima, među budućim preduzetnicima brojniji su oni koji će se baviti pružanjem usluga, dok je mali broj odabrao proizvodnju, istakla je Sonja Stanković, direktor borske filijale Nacionalne službe zapošljavanja.

Subvencije za samozapošljavanje koje se dodeljuju nezaposlenim licima, samo jedan su od programa koje je realizovala Nacionalna služba zapošljavanja. Finansijsku podršku i ove godine pratile su i druge nefinansijske mere savetodavne i stručne pomoći realizovane u vidu obuka budućih preduzetnika.

Subvencije za samozaposljavanje NSZ-a, 6. novembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *