Sutra 21. sednica SO Bor

BOR – Na 21. sednici Skupštine opštine Bor, pred odbornicima će biti 23 predloga odluka.

Među najvažnije tačke dnevnog reda spada Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Bor u prvoj polovini godine. Prema ovom izveštaju u periodu od januara do juna ostvaren je suficit u budžetu od 43 miliona dinara. U odnosu na isti period 2015. godine ostvareni su i veći prihodi prihodi u budžetu za 139 miliona dinara, a nivo prihoda je oko 41 odsto, što je dobar rezultat. Prema podacima opštinske službe za budžet i finansije, uplaćeno je više poreza na zarade, poreza na imovinu, a deo prihoda ostvaren je i od zaostalih naknada za gradsko građevinsko zemljište.

U istom periodu ostvareno je nešto više od 35 odsto planiranih rashoda. U odnosu na 2015. godinu, manje je izdvojeno za subvencije i za zarade zaposlenih, što je posledica racionalizacije broja radnika, a povećana su izdvajanja za socijalna davanja.

Odbornici će na 21. sednici razmatrati i predlog odluka o izradi Izmena i dopuna generalnog urbanističkog plana, koje bi trebalo da budu završene u roku od pet meseci, a cilj je da se u njega uvrste sve građevinske potrebe koje su uočene od usvajanja generalnog urbanističkog plana 2015. godine, kao bi se uskladio sa planom generalne regulacije, čija je izrada u toku.

Na dnevnom redu su i predlozi o usklađivanju poslovanja svih javnih i javno komunalnih preduzeća u Boru sa novim Zakonom o javnim preduzećima. Ove promene pre svega se odnose na način izrade programa poslovanja, zatim na rad nadzornog organa i izbor direktora.

Jedan od  predloga je i izmena odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru Opštine Bor na neodređeno vreme, kojom se ukupan broj ne menja, ali se dozvoljava Istorijskom arhivu Negotin – odeljenju u Boru da poveća za jedan broj radnika na neodređeno vreme, dok se u Ustanovi Sportski centar taj broj smanjuje za jedan.

Jedan od predloga je i da dobitnik ovogodišnje Oktobarske nagrade u oblasti umetnosti bude Miroslav Radulović za knjigu „Bor u 500 slika“ koja je objavljena 2015. godine.

Radio i televizija Bor direktno će prenositi 21. sednicu Skupštine opštine Bor.

Za sutra zakazana 21. sednica SO Bor, 22. septembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *