Sve službe u Boru spremne za rad u zimskim uslovima

BOR – Sva javno komunalna preduzeća u Boru spremna su za rad u zimskim uslovima, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije u Boru.

U Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ kažu da je mehanizacija spremna, na zalihama ima 250 tona soli i 150 tona drobljenog kamena, kako bi moglo da se reaguje u slučaju potrebe, a poručena je i dodatna količina koja bi trebalo da stigne naredne nedelje. Za razliku od prethodnih godina, ovo komunalno preduzeće je na tenderu za zimsko održavanje puteva učestvovalo sa Vodovodom i pojedinim privatnim preduzećima, kako bi u slučaju većih padavina mogla da bude angažovana i dodatna mehanizacija.

Vodovod i Toplana su takođe završili sve pripreme, kako mehanizacije, tako i mreže i spremno ulaze u zimski period. Najveći problem bi, kao i prethodnih godina, mogli da budu elektro mreža i putevi za čije održavanje je nadležna republika, a u slučaju potrebe sve službe u Boru su spremne da pomognu u njihovom održavanju.

Epidemiološka situacija u Boru je i dalje nestabilna, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije. Dnevni i ukupni broj obolelih na dnevnom nivou se smanjuje, ali to svakog trenutka može da se promeni. U borskoj bolnici broj odeljenja koja su u kovid sistemu smanjen je na dva. Bez obzira na ove pozitivne pomake, lekari upozoravaju da je broj vakcinisanih stanovnika u Boru nedovoljan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.