Sve više posla za borske komunalce

0

Sa dolaskom proleća obaveze radnika JKP „3.oktobar“ Bor oko održavanja zelenila i higijene javnih površina se povećavaju. Pomoć na ovim poslovima im stiže od osoba angažovanih na javnim radovima. Novonabavljena mehanizacija značajno ubrzava rad ovog preduzeća, a najviše se trenutno koristi za uređenje atarskih puteva u selima.

BOR – Važan sezonski posao koji su započeli radnici JKP „3.oktobar“ Bor je uređenje rejonskih puteva. Nakon Gornjana, posipanje atarskih puteva rizlom biće nastavljeno u Bučju, Metovnici i Šarbanovcu. Za prvi ciklus posipanja obezbeđeno je osam hiljada kubika rizle za sva borska sela. Transport, priprema terena i raspoređivanje materijala se sa 30 miliona dinara finansiraju iz gradskog budžeta, a kompanija Ziđin Koper donira 20 hiljada kubika rizle koja se raspoređuje po rejonskim putevima za godinu dana. Na terenu je angažovana i nova radna mašina koja priprema podlogu za posipanje agregatima.

Da bi se ubrzao rad na terenu i pružile kvalitetnije usluge ka privredi i građanima, mehanizacija JKP „3.oktobar“ u Boru je zahvaljujući pomoći lokalne samouprave znatno zanovljena, a očekuju se i nove mašine.

Problem nedostatka radne snage u sezoni, posebno na poslovima održavanja javne higijene i u Službi „Zelenilo“ rešava se angažovanjem nezaposlenih osoba u okviru javnih radova. Ove sezone redovi borskih komunalaca popunjeni su sa 30 dodatnih radnika na ovim poslovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *