Svečana akademija povodom Dana grada Bora

0

BOR – Centralni događaj povodom obeležavanja 3. oktobra Dana grada Bora i Dana oslobođenja u drugom svetskom ratu bila je Svečana akademija koja je održana u Muzičkoj školi. Kako je istaknuto, Grad Bor krupnim koracima ide napred, razvija se privredno, smanjuje se broj nezaposlenih, raste prosečna zarada, budžet je znatno veći što omogućava ulaganja u poboljšanje života Borana i u gradu i u selima. Kapitalni projekti tek predstoje, od nove bolnice, preko Akva parka i šoping mola do nove toplane i rekonstrukcije atmosferske kanalizacije.

Svečanosti su, osim predstavnika lokalne samouprave, odbornika, nekadašnjih predsednika opštine Bor, predstavnika MUP-a i Vojske Srbije, prisustvovali i predstavnici ministarstva poljoprivrede, ministarka rudarstva i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i savetnik predsednika Srbije Milorad Veljović.

Na akademiji su dodeljene i oktobarske nagrade, koje su ove godine dobili teniserka Staša Srbulović, atletičar Milenko Janićijević, kompanije Srbije Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning i posthumno umetnik Ratko Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *