Svečana akademija povodom Dana opštine Bor

0

BOR – Obeležavanje 3. oktobra, Dana opštine Bor i Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu ove godine je u znaku dva velika jubileja, 70 godina od proglašenja Bora gradom i 110 godina od smrti inženjera Franje Šisteka, prvog direktora borskog rudnika.

Svečanom akademijom u muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ svečano je obeležen ovaj dan.

Kako je na akademiji istakao predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić u ovoj godini izdvojeno je znatno više sredstava za socijalna davanja, pre svega za porodilje i za delimično rešavanje pitanja nezaposlenosti preko aktivnosti u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavnja, a naredne godine ova izdvajanja biće veća, dok će kako se očekuje za infrastrukturu biti izdvojeno sredstva na nivou ovogodišnjih.

Učenicima generacije borskih osnovnih i srednjih škola dodeljeni su lap – top računari kao poklon lokalne samouprave za pokazane rezultate. U borskim osnovnim školama nagrade su dobili Nemanja Stefanović, Lazar Milutinović, Ivana Igov, Andrija Pešić, Aleksa Popović, Marija Buzej, Nedeljko Martinović i Marko Todorović, a u srednjim Srđan Petrović, Nikola Bugarin, Aleksandra Radić i Jelena Dimitrijević.

Obeležavanju Dana opštine Bor prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava opština iz okruženja, Borskog i Zaječarskog okruga, ministarstva građevine, Vojske Srbije i bivši predsednici Opštine Bor.

 

Svečana akademija povodom Dana opštine Bor, 03. oktobar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=lHZwei34WRw

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *