Svečano obeležen Dan grada Bora

BOR – Povodom obeležavanja trećeg oktobra, Dana oslobođenja grada Bora u Drugom svetskom ratu, u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Boru održana je svečana akademija.

Kako je na svečanosti naglasio Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, između dva praznika bilo je puno značajnih događaja, od dobijanja statusa grada, preko obimnih infrastrukturnih radova do planiranja i projektovanja radova za narednih pet godina. To pokazuje stalni napred grada Bora,  naglasio je Milikić i dodao da će i 2019. godina biti puna izazova.

Na svečanosti su učenicima generacije iz 12 borskih osnovnih i srednjih škola uručeni lap top računari, kako nagrade za pokazane rezultate.

Svečanoj akademiji, koja je bila posvećena obeležavanju stogodišnjice završetka prvog svetskog rata, prisustvovali su predstavnici lokalnih samouprava iz cele istočne Srbije, Borskog i Zaječarskog okruga, Vojske Srbije, nekadašnji predsednici opštine Bor i javne ličnosti.

Prethodno su na obeležje palim borcima u Drugom svetskom ratu na platou ispred Simpa, položeni venci i cveća, a za goste iz Krive Palanke iz Makedonije organizovan je i svečani pijem kod gradonačelnika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *