Svečano uručenje ključeva od 15 stanova izbeglicama u Boru

BOR – Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova Vlade Republike Srbije danas će u Boru u 18 časova prisustvovati svečanom uručenju ključeva za stanove u Ulici “Save Kovačevića” koji su sagrađeni za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Bora. Stanovi su izgrađeni u okviru potprojekta Četvrtog Regionalnog stambenog programa kojim u Srbiji, kao vodeća institucija, rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.

Osim ministra Selakovića, događaju će prisustvovati i Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, Nikola Bertolini, predstavnik Delegacije Evropske unije u Srbiji, Stefani Krauze, predstavnica UNHCR-a u Srbiji, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao i predstavnici drugih međunarodnih organizacija i institucija.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.