Svi putevi prohodni

BOR- Sve ulice u Boru i putevi prema selima su prohodni. Nakon što su raščistili sneg, a s obzirom na povoljnu temperaturu  borski komunalci su, posipali so na saobraćajnice, trotoara i javne površine u gradu, ali i na sve putne pravce prema selima.

„Naše ekipe sa nadzornim organima su obišli grad da vide da li ima potrebe za dopunskim bacanjem soli. Verovatno ćemo prekinuti sada da bacamo so, jer najavljuje se niska temperatura, pa sol ne može da deluje“, kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“ u Boru.

 Na zalihama Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar  u Boru ima oko 750 tona soli i 600 kubnih metara agregata, značajno više nego prethodnih godina. Od početka zimske sezone utrošeno je 140 tona soli.

Samo juče smo bacili 40 tona soli, ali ne smemo da preterujemo, jer zima je pred nama,  iako imamo dovoljno soli na zalihama“, dodao je Orsovanović.

Narednih dana borski komunalci ,izuzev bacanja soli, ne planiraju veće intervencije, jer  se ne očekuju nove padavine. Međutim,  kolovozi su klizavi, zbog izuzetno niske temperature, pa je neophodna maksimalna pažnja svih učesnika u saobraćaju  vozača, ali i pešaka. I jedni i drugi morali bi da se prilagode uslovima na putu kako bi se izbegle saobraćajne nezgode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *