Svi putni pravci u opštini Negotin prohodni za saobraćaj

NEGOTIN – Za razliku od pojedinih gradova u Republici, gde su sneg i vejavica stvorili niz lančanih problema, u negotinskoj opštini putari su za delovanje bili spremni i sneg nije doneo veća iznenađenja, pogotovu ne zastoje u saobraćaju.

„Mi smo se na vreme pripremili i sneg nas nije iznenadio. O 140 kilometara opštinskih puteva, brine D.O.O.  Stanković –BMB, sa kojim smo još u oktobru, po sprovedenoj javnoj nabavci, potpisali ugovor o održavanju 8 putnih pravaca na području opštine Negotin. Njihove ekipe su od juče na terenu i sva raspoloživa mehanizacija je raspoređena i deluju u skladu sa potrebama. Mi do sada nismo imali pritužbe građana na prohodnost puteva i, naravno, pratićemo situaciju i u skladu sa okolnostima izdavati nove naloge za rad putara. Istovremeno kada smo na teren izveli ekipe Stanković-BMB, angažovali smo i JKP „Badnjevo“, koje brine o stanju ulica u gradu i po potrebi o prilazima mesnim zajednicama.  Komunalno preduzeće je sa svom mehanizacijom bilo angažovano na raščišćavanju ulica u gradskoj zoni i prilaza ustanovama koje su od vitalnog interesa za funkcionisanje grada“, izjavio je za Regionalnu TV Bor, Dragan Mijucić, direktor Javnog preduzeća za građevinsko zemljište, koje je za poslove zimskog održavanja opštinskih puteva i ulica u gradu, a reč je o mreži od oko 350 kilometara, iz opštinskog budžeta, dobilo oko 16 miliona dinara.

Na teritoriji opštine Negotin je i oko 130 kilometara tzv. državnih puteva , u nadležnosti  JP „Putevi Srbije“ o čijem održavanju u zimskim uslovima brine Preduzeće za puteve „Strabag“ Zaječar.

Prva ovogodišnja vejavica u Krajini je već formirala pokrivač visine 20 centimetara. Sneg umerenog intenziteta koji i dalje pada, tokom noći i sutra mogao bi da ustupi mesto ledenoj kiši pa je pripravnost svih ekipa zaduženih za rad u zimskim uslovima, podignuta na najviši nivo, saznajemo od Dragana Mijucića, direktora JP za građevinsko zemljište, investitora zimskog održavanja puteva i ulica u opštini Negotin.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3kq1y6″ allowfullscreen ]
Svi putni pravci u opštini Negotin prohodni za… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *