Tablet računari za majdanpečke „vukovce“

0

MAJDANPEK – Opština Majdanpek, treću godinu nagrađuje tablet računarima učenike koji su sa svim peticama završili osmogodišnje obrazovanje.

Tim povodom, Dejan Vagner, predsednik Opštine priredio je danas prijem za 16 „vukovaca“ pet osnovnih škola, iz Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Rudne Glave i Vlaola. Uručujući im poklone i čestitajući na postignutim rezultatima, predsednik Vagner se đacima zahvalio i na tome što su tokom školovanja, učestvujući na brojnim takmičenjima širom Srbije, na najbolji način reprezentovali Opštinu Majdanpek.

Želim vam da i u srednjim školama, koje budete odabrali, nastavite da nižete petice. Ulaganje u znanje je uvek dobra investicija i to je nešto što vam niko ne može uzeti“, rekao je na prijemu Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek.

Sudeći prema onome što su rekli u razgovoru sa domaćinima, najveći broj „vukovaca“ školovanje će nastaviti van Majdanpeka.

Zahvaljujući dobrom uspehu u osnovnoj školi, upisaću medicinsku školu u Beogradu, što mi je oduvek bio san“, kaže Mila Marković, jedna od dobitnika Vukove nagrade.

S obzirom na to da sam u Majdanpeku završio nižu muzičku školu, školovanje ću nastaviti u Srednjoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu“, zadovoljno ističe Veljko Brankovan, jedan od najdarovitijih učenika, koje je iznedrila majdanpečka muzička škola.

Ja sam odlučila da upišem Gimnaziju u Majdanpeku, jer verujem da mi to može biti dobra polazna osnova za kasniji izbor fakulteta“, smatra Maja Izvonar, koja je, takođe, osnovnu školu završila sa svim peticama.

Nakon prigodnog prijema u Skupštini opštine, najbolji majdanpečki učenici su, u pratnji domaćina, čelnika Opštine, druženje nastavili, uz sokove i sladoled, u bašti gradskog hotela.

 

Tablet računari za majdanpečke „vukovce“ , 26.jun 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *