Temperatura u plusu pomaže komunalcima

BOR-Borski komunalci su, uglavnom, očistili sneg na saobraćajnicama, ali  na ulicama i trotoarima u gradu je i dalje puno leda. Ekipe Zimske službe javno komunalnog preduzeća Treći oktobar su posipale sol na trotoare, staze, prolaze, ali ona još uvek nije delovala.

Mi smo tokom jučerašnjeg dana imali problem sa ledom, jer je temperatura bila niska, a duvao je i jak vetar, čak ni so nije delovala“, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

Pošto se temperatura u plusu najavljuje i narednih dana očekuje se da će već bačena sol delovati i da će borski komunalci uspeti da otklone  preostali led sa većine površina.

„Mi nastavljamo da bacamo so, očekujemo da će danas biti efekta, jer je temperatura u plusu. Ona će potrajanti nekoliko dana i mislim da ćemo da uklonim led pred novu količinu snega koja se najavljuje krajem nedelje. Na zalihama imamo još oko 400 tona soli i dovoljno agregata. Mehanizacija je,uglavnom.ispravna“, dodao je Orsovanović.

U gotovo svim selima na teritoriji Grada Bora komunalci su očistili puteve. Preostale su još mesne zajednice Luka i Tanda u kojima će ovaj posao biti završen najkasnije do sutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *