Teniserka Staša Srbulović putuje na „Australijan open“ o trošku Srbija Ziđin Koper

0

Staši jeste mesto na najprestižnijem teniskom turniru u Melburnu i zbog toga smo sa zadovoljstvom doneli odluku da joj još jednom pružimo podršku, kaže zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper i rukovodilac Kancelarije za ESG.

BOR, ZLOT – Dvadesetogodišnja teniserka Staša Srbulović iz Zlota kod Bora, aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji gluvih i nagluvih sportista, putuje u januaru sledeće godine u Melburn na „Australijan open“. Više tu nema nikakve dileme jer će putne troškove, jedinu stavku koju ne finansira organizator najprestižnijeg teniskog turnira u Australiji, pokriti Srbija Ziđin Koper.

Staša je izvanredna mlada devojka i odlična teniserka. Ponosni smo na činjenicu što delom možemo da učestvujemo u njenom putu ka vrhu. Staši jeste mesto na najprestižnijem teniskom turniru u Melburnu i zbog toga smo sa zadovoljstvom doneli odluku da joj još jednom pružimo podršku. Ona to zaslužuje, jer je veoma talentovana, vredna i iznad svega skromna devojka. Iako deluje krhko, bogami me je namučila na terenu“, kazao je zamenik generalnog direktora Srbija Ziđin Koper i rukovodilac Kancelarije za ESG Huang Džaoju, koji je sa Stašom odigrao nekoliko gemova na teniskom terenu, gde ona sa trenerom Slavkom Đurićem svakoga dana naporno trenira.

Staša je šesta na svetskoj rang-listi gluvih i nagluvih tenisera, a do te pozicije, koja joj otvara vrata „Australijan opena“ bez kvalifikacija, doveli su je rezultati koje je postigla u poslednje dve godine. Majka Ivana kaže da su ulaganja u njenu tenisku karijeru velika i da bez pomoći kompanije Staša ne bi mogla da se takmiči na velikim turnirima.

Veliku zahvalnost dugujemo menadžmentu Srbija Ziđin Koper, jer da njih nije bilo, ne bismo uspeli da ostvarimo sve ono što smo postigli prošle i ove godine. U najznačajnije rezultate izdvojila bih Olimpijske igre u Brazilu prošle godine, gde je Staša bila peta. To joj je otvorilo put za naredne igre u Tokiju 2025. godine, gde ima pravo da igra bez kvalifikacija. Tu je i Evropsko srebro na Kritu i treće mesto na Svetskom prvenstvu u Antaliji 2018, koje je osvojila sa Slovakom Marekom Vakom u miks-dublu“, s ponosom ističe Ivana Srbulović.

Staša sledeće sedmice putuje u Austriju, gde će dobiti licencu za igru na turnirima i u ovoj zemlji.

Sada moramo da pojačamo treninge kako bi mogla da parira ostalim igračicama. Staša ima dobro kretanje, odličan forhend i solidan servis, a ostalo što je potrebno za sigurnost u igri ćemo usavršavati. U principu, u tenisu uvek ima prostora za napredak i savršeniji prilaz svakom elementu“, kaže Stašin trener Slavko Đurić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *