Teretni saobraćaj ponovo na sednici Skupštine Grada Bora

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na 79. sednici još 12 predloga odluka koji će se naći pred odbornicima Skupštine Grada na narednoj sednici.

Između ostalog, usvojen je predlog izmene odluke o kretanju teretnih vozila na teritoriji grada Bora kojom je predviđeno da će u narednom periodu na većini glavnih ulica u Boru, uz dozvolu gradskog Odeljenja za privredu i društvene delatnosti, biti omogućen saobraćaj i kamionima težim od 12 tona. Razlog za to je loše stanje postojeće obilaznice, koja bi u naredna tri meseca trebalo da bude rekonstruisana.

Članovi veća usvojili su i odluke o izmenama planova poslovanja pojedinih javnih i javno komunalnih preduzeća, kojim je predviđeno da svako preduzeće izdvoji sredstva za izradu studije o finansijskoj organizaciji i konsolidaciji javnih preduzeća, zatim cenovnik usluga Turističke organizacije Bor kojim su predviđene povećanje cene ulaznica za Lazarevu pećinu sa 200 na 300 dinara, dok bi za Vernjikicu ulaz bio 700 dinara, kao i mogućnost iznajmljivanja bicikala i drugih vozila turistima. Usvojen je i predlog o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju nepokretnosti koje se smatraju dobrima od opšteg interesa i dobrima u opštoj upotrebi Grada Bora i predlogu Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine na nepokretnostima koje ne služe obavljanju rudarske delatnosti.

O ovim predlozima odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici koja je zakazana za 12. mart.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *