Testiranje budućih prvaka pri kraju

0

Bor – Testiranje budućih prvaka polako ulazi u završnu fazu. Testiranje je obavezno za svako dete a obavljaju ga školski pedagozi. Od dece se očekuje da su tokom pripremnog predškolskog programa stekla osnovne čitanja i pisanja, da postepeno razvijaju pažnju, ali i da se kroz igru navikavaju na obaveze i školske aktivnosti koje su pred njima.

Već smo u završnoj fazi testiranja učenika za polazak u prvi razred. Krajem maja ćemo imati već kompletnu sliku o prijavljenim učenicima i uopšte profil učenika. Testiranje je teklo bez ikakvih problema, zapravo, učenici su već spremni za polazak u školu. Ono što nam je cilj u toku testiranja jeste da se fokusiramo na eventualne poteškoće, odnosno eventualne pojave poremećaja ili nekih nedostataka, grafomotoričke spretnosti, nedostatka pažnje, što ćemo kasnije roditeljima predočiti„, kaže Jasmina Momčilović, pedagog u OŠ“Dušan Radović“ u Boru.

Činjenica je da je svaka nova generacija dece koja odrasta u moderno doba naprednija odnosno spretnija, ali je zato kod njih primetan nedostatak strpljenja.

Pokazuju se slični rezultati na testovima, to je zajedničko za sve generacije. Međutim, pokazuju se različite vrste sposobnosti iz generacije u generaciju. Razvojem tehnologije, komunikacionih tehnologija i primenom računara deca nam dolaze spretnija i to jeste prednost s jedne strane, ali s druge strane donosi neke druge nedostatke kao što je nedostatak pažnje i koncentracije„, rekla je Jasmina Momčilović, pedagog u OŠ“Dušan Radović“ u Boru.

Upis dece u prvi razred osnovne škole trajaće do 1. septembra kada počinje nova školska godina. Školske 2017/2018. godine u školske klupe u Boru prvi put će sesti oko 350 prvaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *