Testiranje na antitela na lični zahtev u Boru od ponedeljka

BOR – Borani od ponedeljka mogu da se testiraju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus i da li su došli u kontakt sa virusom u prethodnom periodu. Ova serološka istraživanja se rade za građane koji ne ispunjavaju utvrđene indikacije za besplatno testitanje.

Napomenula bih da je kapacitet odrađivanja testova ograničen, pa prioritet imaju bolnički pacijenti. Zamolila bi građane koji nemaju simptome kao što su visoka temperatura, otežano disanje, a žele da se testiraju da imaju strpljenja, pošto je kapacitet ograničen.Testiranje se može zakazivati na telefon 030 432-777 lokal 606 od deset do 13 sati,kaže Danijela Buzejić, PR Opšte bolnice Boru

Kod serološkog ispitivanja krv se uzima tokom prepodneva, a rezultati su  gotovi  u toku dana. Pouzdanost ispitivanja antitela na korona virus je oko 95 odsto, kažu u Opštoj bolnici u Boru.

Cena testiranja na lični zahtev je hiljadu i 200 dinara i dnevno u zdravstvenim ustanovama u Boru moći će da se testira desetak građana. Takozvano elisa testiranje može da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *