Timočka televizija i radio u štrajku zbog neisplaćenih zarada

0

ZAJEČAR – Zaposleni u Timočkoj televiziji i radiju u Zaječaru juče su održali jednočasovni štrajk upozorenja zbog neisplaćenih zarada. Kako je Udruženju novinara Srbije rekao novinar Timočke televizije Nikola Pavlović, zaposlenima nisu isplaćene zarade za 4 i po meseca. Poslednju platu, za prvi deo novembra, dobili su 31. decembra. On ističe da su zaposleni još u petak, 1. aprila, obavestili direktora Timočke televizije Gorana Stankova da će, ukoliko im do 4. aprila u 12 sati ne budu isplaćene bar zaostale zarade za 2015. godinu, stupiti u štrajk upozorenja, ali da im direktor nije odgovorio zbog čega su bili prinuđeni da, u skladu sa zakonom, prekinu program na sat vremena. Generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada počeće 14. aprila od 15 sati.

Udruženje novinara Srbije navelo je da smatra opravdanim i da podržava štrajk zaposlenih u Timočkoj televiziji i traži od vlasnika da zaposlenima isplati zaostale zarade.

Timočku televiziju u februaru 2010. godine kupio je estradni menadžer Saša Mirković, vlasnik firme Beoton R. Ova firma kupila je u septembru prošle godine i dnevni list „Sport“ čiji su zaposleni takođe zbog kašnjenja u isplatama zarada javno protestovali. Odnedavno je u prostorijama „Borbe“ gde se nalazi i redakcija „Moje TV“ čiji je Mirković takođe vlasnik sedište novih dnevnih novina „Srpski telegraf“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *