Tokom praznika u Boru grejanje i tokom noći

BOR – Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika u Boru će biti 24-časovno grejanje, najavljuju u Javno komunalnom preduzeću Toplana Bor. S obzirom na aktuelne epidemiološke mere, prema kojima neće biti javnih okupljanja niti na trgovima niti u ugostiteljskim objektima, Novu godinu će Borani dočekati u stanovima, u krugu porodice pa je neophodno da stanovi budu dobro zagrejani, kaže Milutin Simić, direktor borske Toplane.

Na zalihama u ovom preduzeću ima 13 hiljada tona uglja, što je dovoljno za grejanje do kraja januara, a snabdevanje ovim energentom je redovno.

Očekuje se da do sredine januara bude završen i remont kotla na mazut, koji će se, uz dva kotla koja rade, koristiti kao pomoćni za snabdevanje grada toplotnom energijom kada je niska spoljna temperatura.

Ove godine kvarova je bilo manje, kaže Milutin Simić i svi se rešavaju noću, kako se ne bi prekidalo dnevno snabdevanje. Prema njegovim rečima, prema postojećem pravilniku, grejanje tokom noći, osim u toku praznika, Borani mogu da očekuju kada je spoljna temperatura ispod minus pet stepeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *