Topioničari sa puno optimizma u Novoj godini

BOR – Tokom novogodišnjih praznika svi pogoni Rudarsko topioničarskog basena Bor rade neprekidno.Prvog dana 2016. godine radno je i u novoj topionici. Iako je tokom noći i jutra temperatura bila minus 14 nije bilo nikakvih kvarova i proces proizvodnje u ovom pogonu je  fukcionisao bez problema.  Za vreme praznika u novoj  topionici dnevno  se topi 1.300 tona šarže i proizvede od 150 do 200 tona anodnog bakra, a na radnim mestima u jednoj smeni  je šezdesetak topioničara.

„Radimo sa maksimalnim kapacitetima. Nema dima, jedino je puno pare, a mi smo tu da radimo i proizvodimo bakar. Za nas praznika nema”, rekao je tehnolog smene Saša Marković.

„Nije mi teško da radim ni za vreme praznika. Sve je kako treba”, dodao je radnik na ispustu šljake i bakrenca Vladan Stojković.

„Kod nas nema praznika, radimo non-stop. Iako su niske temperature radimo punim kapacitetom. Mi ovde u komandnoj sobi pratimo ceo proces proizvodnje i posao je veoma odgovoran”, kaže operater Katerina Stratij.

I na privatnom i na poslovnom planu topioničari su optimisti. Očekivanja su im da 2016. bude uspešnija i bolja od prethodne, a razloga za to svakako ima.

„Moja porodica očekuje još jednu prinovu, pa ćemo svakako biti srećniji u novoj godini”, kaže Stojković.

„Uvek se nadamo nekim boljim vremenima i trudimo se da sa puno optimizma gledamo u budućnost”, na kraju je rekla Katerina Stratij.

Više sreće i veselja u novoj godini topioničari su poželeli su i svim radnicima, sugrađanima i žiteljima sela u borskoj opštini.

Uspešna im je, kažu radnici nove topionice, bila i prethodna godina. Proizvodnja bakra raste, a u decembru su proizveli 5.300 tona.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3kedmn“ allowfullscreen ]
Topioničari sa puno optimizma u Novoj godini… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *