Toplana spremna za početak grejne sezone

0

BOR-U Toplani u Boru privode se kraju pripreme za predstojeću grejnu sezonu. Za rad su već spremni izmenjivači i kotlovi, nastavlja se sanacija već lociranih kvarova na toplovodnoj mreži, ugalj pristiže za početak ovogodišnje sezone, a u toku je punjenje primarne toplovodne mreže.

Čim punimo mrežu, počele su hladne probe. Intenzivnije ćemo nastaviti početkom oktobra i nakon provere mreže startujemo tople probe. Spremni smo da krenemo pre zvaničnog početka grejne sezone“, rekao je v.d. direktor JKP „Toplana“, Dragan Veličković.

Takođe, je u toku i sanacija kvarova na toplovodnoj mreži.

„Ti proboji su bili problematični i tokom prethodne sezone. Radimo u višim delovima grada, tu su veći problemi, jer su pritisci u mreži jači. Očekujemo poteškoće i tokom sezone, zbog starosti mreže, ali sve ćemo rešavati u hodu“, dodao je Veličković.

Za uspešnu grejnu sezonu veoma je značajno redovno pristizanje uglja. Prema dogovoru sa dobavljačima biće dopremljena dovoljna količina za početak, a tokom sezone ovaj energent će pristizati sukcesivno.

Prema ugovoru trebalo bi da stigne oko 40 hiljada tona uglja, a mi ćemo pokušati da uštedimo gde je to moguće“, ističe Veličković.

U proizvodnom delu uposlen je i određen broj kvalifikovanih radnika, tako da će Toplana biti spremna za početak još jedne grejne sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *