Toplana: uštedama do smanjena duga za struju

BOR- Borska Toplana za utrošenu struju duguje blizu 394 miliona dinara. Na osnovu potpisanog reprograma sa EPS- om mesečno je ovo javno preduzeđe u obavezi, zajedno sa redovnim troškovima, da otplaćuje 13 miliona dinara.

Potpisan je reprogram da struju otplaćujemo svakog meseca, po 8,5 miliona, s tim što imamo 3,6 miliona starih dugova i plus redovni troškovi“, rekao je v.d. direktor JKP Toplana Bor Milutin Simić.
Pošto je reč o velikim dugovanjima samo za struju, u Toplani preduzimaju mere kako ovogodišnja grejna sezona, koja je na pragu, ne bi bila ugrožena.

Moraćemo od resornog ministarstva da tražimo da nam produži rok za otplatu dugova kako bi mogli normalno da funkcionišemo. Van grejne sezone troškovi za struju su od 3,5 do četiri miliona, a u grejnoj sezoni od 12 do 16 miliona dinara. Zadatak nam je, takođe, da što manje struje potrošimo nabavkom kvalitetnijeg uglja, ali i da se sa Preduzećem za stambene usluge dogovorimo u vezi dalje naplate od potrošača“, dodao je Simić.

Jedna od najavljenih mera ušteda koja će svakako doprineti izlasku iz postojeće finansijske situacije je i smanjivanje plata direktoru i svim ostalim rukovodiocima u Toplani , saznajemo u ovom preduzeću.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/jVsR6heJ7hM“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *