Tradicionalna akcija Instituta za transfuziju krvi Srbije

BOR – Institut za transfuziju krvi Srbije tradicionalno i ove godine organizuje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u srednjim školama u Srbiji. Cilj je da se podigne svest maturanata o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi kao humanom činu kojim nekome mogu spasiti život. U okviru akcije, ekipe Instituta za transfuziju krvi obišle su i borske srednje škole.

„Kao i obično, sve naše akcije započinjemo terenima u Boru, u srednjim školama. Odziv je standardno dobar, posebno u ovim prolećnim akcijama kada ima više punoletnih đaka. Naša ciljna grupa jesu mladi, odnosno zdravi ljudi iz kojih regrutujemo stalne, višestruke dobrovoljne davaoce krvi, jer kada se deca uvere da sve protiče u opuštenoj atmosferi i otklone predrasude koje odstoje, vrlo rado se sami kasnije odazivaju ovakvim akcijama“, kaže doktor Ana Milić sa Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Nakon gimnazije „Bora Stanković“, i učenici Tehničke škole u Boru pokazali su humanost na delu. Samo u prvih sat vremena akcije, krv je dalo 20 srednjoškolaca, pa se i ova akcija može oceniti kao uspešna.

Volonteri, aktivisti Povereništva Crvenog krsta u Boru, kao i prethodnih godina, pomogli su akciju Instituta za transfuziju krvi Srbije.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3ugjln“ allowfullscreen ]
Tradicionalna akcija Instituta za transfuziju… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *