Grad Bor, kao suorganizator programa koji će biti održan povodom Dana rudara, 6. avgusta, priprema tri izložbe – u Narodnoj biblioteci Bor, Muzeju rudarstva i metalurgije i na platou ispred Hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

BOR – Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana rudara, 6. avgusta, ove godine biće organizovana na platou ispred Hotela „Jezero“ na Borskom jezeru. Organizatori i generalni pokrovitelji  su kineske kompanije Ziđin Koper i Ziđin Majning, ali je organizaciju dela kulturnog programa preuzeo i Grad Bor.

Kineske kompanije Ziđin Koper i Ziđin Majning su nosioci manifestacije povodom obeležavanja Dana rudara, a Grad Bor daje logističku podršku u vidu pripreme terena za održavanje programa, znači komunalne infrastrukture. Osim toga, obaveza Grada kao suorganizatora ove manifestacije je da na tri mesta organizuje posebne programe.  Na platou Doma kulture, u organizaciji Narodne biblioteke Bor biće priređena izložba fotografija „Vrhovi i ponori“, u Muzeju rudarstva i metalurgije tokom celog dana moći će da se razgleda izložba „Početak i trajanje – rudarstvo i metalurgija u Boru“, a Turistička organizacija grada će na Borskom jezeru organizovati tradicionalnu izložbu rukotvorina“, najavio je Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Obeležavanje Dana rudara počeće tradicionalnom rudarskom budilicom koja će 6. avgusta u jutarnjim satima proći glavnim gradskim ulicam. U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, na centralnoj svečanosti,  najboljim radnicima Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning biće dodeljena nagrada “Inženjer Šistek”. Na gradskom stadionu biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica, a završnica manifestacije biće večernji  koncert Milice Pavlović i Isaka Šabanovića kao i nastup di-džej Šoneta uz tradicionalni vatromet, na stadionu Hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.