Tribina o održivom ekološkom razvoju

0

BOR – Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5.juna, a u okviru programa Ekološki dani Bora 2022 u Boru je organizovana tribina posvećena promociji dokumenta “Doprinos realizaciji ciljeva održivog razvoja u oblasti zaštite životne sredine grada Bora” i projekta „ECO CHALLENGE – Zeleni izBOR“ koji su realizovali učenici Tehničke škole. Namera organizatora je bila da informiše i motiviše građane, posebno mlade, da se uključe u proces utvrđivanja i realizacije javne politike o razvoju i zaštiti životne sredine.

Dokument je urađen na osnovu analize stanja okoline koja je proistekla iz zvaničnih dokumenata i iz rezultata anketirana građana. Definisano je ukupno sedam ciljeva održivog razvoja u oblasti zaštite životne sredine za grad Bor. Između oslalog, obezbeđivanje dovoljne količine zdrave pijaće vode, rešavanje problema otpadnih voda, unapređenje energetske efikasnosti i korišćenje obnovljivih izvora energije, zaštita vazduha i održivo upravljanje otpadom, zaštita prirode i doprinos u globalnoj akciji ublažavanja posledica klimatskih promena.” rekao je predsednik DMI u Boru, Dragan Ranđelović.

Eko tribinu usmerenu na ugrađivanje ciljeva održivog razvoja u ključne dokumente razvoja i zaštite životne sredine grada Bora organizovalo je Društvo mladih istraživača u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom i drugim partnerima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *