Trka za srećnije detinjstvo u Boru

BOR – Kao uvod u obeležavanje Međunarodnog dana Crvenog krsta i Nedelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja, povereništvo Crvenog krsta u Boru, organizovalo je u ulici Moše Pijade „Trku za srećnije detinjstvo“.

U akciji, koja promoviše sport i zdrav način života, učestvovali su učenici borskih osnovnih škola, a s obzirom na to da je manifestacija i humanitarnog karaktera, prikupljena sredstva biće podeljena obrazovnim ustanovama.

„Trka je trebalo da bude održana prošle godine u oktobru, ali je zbog vremenskih uslova pomerena za neko lepše vreme. Mi smo se nadali lepom vremenu, ali nas ono nije ni sada poslužilo. Ipak, suština svega je bila obeležavanje dečije nedelje. Ove godine, „Trka za srećnije detinjstvo“ je prilepljena Uličnoj trci, pri čemu je cilj obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta u ponedeljak, 8. maja i ulaz u celu nedelju Crvenog krsta, koja će biti obeležena raznoraznim aktivnostima, pre svega na planu davalaštva. Isto tako, biće i grupa dece, volontera, srednjoškolaca koja će biti uvedena u edukaciju borbe protiv trgovine ljudima i od septembra će oni moći da samostalno drže radionice u borskim osnovnim školama, u cilju vršnjačke edukacije“, kaže Maja Prodanović Pavlović, poverenik Crvenog krsta Zaječar povereništva Bor

Trka je zbog lošeg vremena prekinuta, ali će nagrade najuspešnijim učesnicima u svim kategorijama biti uručene naknadno.

Organizatori takmičenja su Povereništvo Crvenog krsta, Atletski klub i Savez za školski sport Bor, a pokrovitelj manifestacije „Trka za srećnije detinjstvo“ je Opština Bor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *