Trotoari „po meri“ grada

BOR – Po ovogodišnjem programu uređenja Bora radnici Preduzeća za puteve „Štrabag“ u prethodna dva meseca uređuju ulice, trotoare i prilaze zgradama. Za ove namenu iz gradske kase izdvojeno je 30 miliona dinara.

S obzirom na loše stanje trotoara, putari najviše posla imaju da uklone dotrajali asfalt, izravnjaju teren i pripreme podlogu za postavljanje behaton ploča. Ovim poslom je obuhvaćeno nekoliko ulica u gradu.

U Ulici „1. maj“ je u toku priprema za popločavanje oba trotoara novim behaton pločama. Završava se i popločavanje dela trotoara u ulici „Moše Pijade“, a taj posao će biti odrađen i na potezu od kružnog toka u starom centru, kod hotela Srbija prema bolnici. Biće zamenjeni i trotoari u ulici „7. juli“, zatim u ulici „Boško Buha“ od semafora ka „Albanskim spomenicama“ i u ulici „Đ.A. Kuna“. Novi izgled dobiće i trotoari u Novom Gradskom Centru, kao i u drugim mesnim zajednicama koje su predviđene petogodišnjim planom uređenja delova grada“, rekao je direktor JKP za stambene usluge Bor, Slaviša Frišković.

Svi radovi usaglašeni su sa predviđenim sredstvima u budžetu, definisanim planovima uređenja grada i sela za petogodišnji period, a u skladu sa zahtevima meštana odnosno prioritetima koje su njihovi predstavnici odredili, naglašavaju nadležni u JKP za stambene usluge u Boru.

Sa rebalansom gradskog budžeta očekuje se da će za uređenje putne infrastrukture u Boru biti izdvojeno više od 250 miliona dinara. To će omogućiti i veći obim posla. Osim uređenja ulica, trotoara i prilaza zgradama namera nadležnih je da se obnove i parking prostori i stepeništa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *