Turistička sezona u Boru uspešna

BOR-Turistička sezona na području Grada Bora je u punom jeku. Posećenost turista je izuzetno velika, a interesovanje za lokalitete je ujednačano. Iz turističke ponude najvažniji su Borsko jezero, Brestovačka Banja, planina Stol, Lazareva pećina, Zoološki vrt. Veliko je interesovanje i za ruralni turizam tako da se u selima u okolini Bora sada odmara oko 200 gostiju.

„U svakom trenutku je potrebno mesto više i u protekloj sezoni smo imali manjak smštajnih kapaciteta. Nakon naše intervencije situacija je mnogo bolja, kaže Bobana Gramić, direktor Turističke organizacije Grada Bora.

Dobro je posećena i Lazareva pećina. Od početka sezone više od tri hiljade gostiju uživalo je u njenim lepotama, a za neki dan otvara se i Vernjikica.

Čekamo samo mišljenje Preduzeća Srbijašume i nakon njihovog izjašnjavanja mi smo spremni da je otvorimo“, naglašava Bobana Gramić.

Takođe ovih dana u Lazarevom kanjonu,otvaraju se i dve biciklističke staze,dužine sedam, odnosno četiri kilometra. Pri kraju je uređenje i obeležavanje,a ljubitelji ovog sporta bicikle mogu da iznajmljuju  u Turističkoj organizaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *