U akciji kontrole primene mera protiv korona virusa zabeležen samo jedan prekršaj

BOR- Borski komunalni inspektori siinoć su, u pratnji službenika Policijske uprave u Boru, obišli trgovinske i ugostiteljske objekte, da bi utvrdili da li se primenjuju preventivne mere, donete na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja širenje korona virusa. Situacija na terenu je bila zadovoljavajuća, zabeležen je samo jedan prekršaj.

U 99 odsto slučajeva mere se poštuje u trgovinskim i ugostiteljskim objektima,samo smo zatekli bez maske jednog našeg sugrađanina. Do sada smo zbog kršenja propisanih mera sačinili 30 zapisnika i prosledili ih sanitarnim inspektorima u Zaječaru“, rekao je Dragan Štrbac, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

Kupci,uglavnom, poštuju mere zaštite,nose maske i održavaju distancu. Već su, kažu, navikli i ne pada im teško. Među kupcima smo zatekli i naše najmlađe sugrađane koji su nas prijatno iznenadili, jer i oni su bili opremljeni maskama.

Vlasnici ugostiteljskih objekata nisu hteli pred kamere. Nezadovoljni su zbog skraćenja radnog vremena, ali, ipak, poštuju ovu odluku. Negoduju, međutim, što ovom merom nisu obuhvaćene i kladionice.  Njima za sada radno vreme nije skraćeno,a po rečima borskih komunalnih inspektora oni ne mogu da donesu bilo kakve mere, jer su kladionice u nadležnosti Ministarstva finansija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *