U avgustovskom upisnom roku više od 140 slobodnih mesta

Upis u srednje škole u Srbiji se privodi kraju. U borskim srednjim školama ima mesta za upis više od 140 svršenih osnovaca. Do zvaničnog početka školske godine ostalo je svega nekoliko dana.

BOR – U toku je avgustovski krug upisa u srednje škole. Posle junskog upisnog roka u borskim srednjim školama ostala su 142 slobodna mesta za upis svršenih osnovaca. Najviše mesta ostalo je u Gimnaziji „Bora Stanković“, kao i u Ekonomsko-trgovinskoj školi, slede Tehnička i Mašinsko-elektrotehnička škola.

Za zanimanje mašinski tehničar motornih vozila ostala su još samo dva mesta, a 15 za kompjutersko konstruisanje. Nedostaje još devet mesta za rudarskog tehničara, dva tehničara za digitalnu grafiku i 19 operatera za preradu metala. Mogu se upisati još 20 komercijalista, 12 tehničara obezbeđenja, 10 trgovaca i jedan kuvar. Društveno jezičkom smeru borske Gimnazije do predviđene kvote nedostaje 12, a prirodno-matematičkom smeru čak 40 đaka“ napominje Milovan Božović koordinator rada borskih srednjih škola.

Nakon prvog upisnog kruga ostalo je neraspoređeno samo pet učenika. Đaci će ponovo u školske klupe sesti u petak, 1. septembra. Prvi duži odmor imaju u novembru, a onda tek za Novu godinu. Školske 2023/24. godine đaci u Srbiji će, osim dva najveća, letnji i zimski raspust, imati i kraće, tokom jeseni i na proleće, ali i jedan produženi vikend.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.