U Boru još 19 novozaraženih, inficirana i deca

BOR – U Boru korona virus potvrđen kod još 19 pacijenata, tako da je broj zaraženih u gradu sada 68, saopštio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić. Među obolelima ima i dece, koja su iz porodica u kojima je već bilo inficiranih.

Kako je rekao gradonačelnik Bora, do sada je testirano 287 građana, a rezultati se čekaju za još 118 osoba. Testirano je 22 dece, od kojih je devetoro pozitivno na COVID-19.

U obraćanju građanima Bora Milikić je još jednom apelovano na socijalnu distancu i samozaštitu jer je pristuna lokalna transmisija.

U borskoj bolnici se vrlo stručno i organizovano bore u aktuelnoj situaciji, ali ma koliko da sistem funkcioniše uređeno i ozbiljno, ako se građani ne pridržavaju svih propisanih mera, može da dođe do zasićenja sistema I velikih problema, naglasio je direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović i apelovao na maksimalno odgovorno ponašanje svakog pojedinca.

Dom zdravlja u Boru od početka epidemije korona virusa, preuzeo je glavnu ulogu u preuzimanju pacijenata koji imaju simptome virusa korona. Od prvog dana radi ambulanta Rudar, od nedavno i Kovid ambulanta u Domu  zdravlja, a uporedo se vodi računa o svim ostalim građanima koji imaju zdravstvene tegobe druge vrste. Za sada se svi zaposleni dobro nose sa situacijom a da bi tako bilo i ubuduće, neophodno je da i sami građani preuzmu odgovornost i čuvaju se od infekcije preporučenim merama, istakla je na konferenciji za novinare dr Vesna Radosavljević direktor Doma zdravlja u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *