U Boru još jedna kovid ambulanta

BOR-Osim kovid ambulante na Drugom kilometru, u Boru je počela je da radi još jedna i to u Domu zdravlja zbog sve većeg broja pacijenata koji dolaze na pregled, kontrolu i neku od terapija. Već nekoliko dana ambulanti Rudar javljalo se 70 do 80 pacijenata dnevno, ispred su stvarali su dugački  redovi.

Upravo zbog toga smo otvorili i ambulantu u Domu zdravlja. Ulaz je poseban, tamo gde se nalazi služba kućnog lečenja. Nju i patronažnu službu smo premestili. tako da nema međusobnih kontakata. Ambulanta radi od 7 do 15 sati. Imamo i sobu za izolcaji za uzimanje briseva, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja.

Ambulanta na Drugom kilometru, na osnovu algoritma iz resornog ministarstva sada radi od sedam do 22 sata, a nakon toga, takve slučajeve pruzima služba hitne medicinske pomoći. Ono što ohrabruje je činjenica da je danas situacija mirnija, a broj pacijenata manji u obe ambulante.

Imamo mnogo manje pacijenata, tokom prepodneva njih 14. Nadamo se da će ovo vreme, ali i efekti mera doprineti  da situacija bude znatno povojnija“, dodala je dr Radosavljević.

Najvažnije je, ističe doktor Vesna Radosaljević, da prepoznaju pacijente koji nemaju nikakve simptome, a u sebi, ipak, nose korona virus.

„Zato ćemo da pojačamo testiranje. Baš smo takvu pacijetkinju, koja nije imala nikakve simptome, a bila zaražena uputili u Niš“, naglasila je dr.Vesna Radosavljević

Otvaranje i druge kovid ambulante u Boru je još jedna u nizu mera koje se sprovode u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.