U Boru još pet pozitivnih na korona virus

BOR-Na području Grada Bora od korona virusa obolelo je još pet osoba, tako da je sada ukupno  14 njih pozitivno na kovid 19, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar. Od pet novoobolelih, jedan bračni par je, prema mestu prebivališta iz Bora, ali u letnjem periodu boravi u drugoj opštini gde je ustanovljen virus, a tri pacijenta zaražena su kontaktima. Reč je o majci, i njenoj dvanaestogodišnjoj devojčici i prijateljici.

Dete je sada bez simptoma, a majka je pre nekoliko dana imala blaže simptome i sada je u izolaciji. Isti je slučaj i sa prijateljicom koja se zarazila u kontaktu sa njima“, rekla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja u Boru na konferenciji za novinare.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru nalazi se 17 pacijenata, dva su pozitivna na virus korona.

„Jedan pacijent će  biti upućen u Klinički centar u Nišu, a za osam pacijenata se čekaju rezultati testiranja“, istakao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

 Na području Grada Bora od početka epidemije 278 osoba je pozitivno, 257 je izlečeno i sedam preminulo od posledica korona virusa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *