U Boru organizovana akcija prikupljanja pomoći za decu obolelu od raka

BOR – I ove godine Međunarodni dan dece obolele od raka, 15.februar obeležili su zajedno aktivisti Doma omladine i Kancelarije za mlade u Boru, kao i članovi NURDOR-a, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka. Ispred Maksi diskonta organizovali su humanitarnu akciju prodaje proizvoda koje su napravili članovi NURDOR-a i na taj način prikupljali pomoć za decu obolelu od ove teške bolesti.

Članovi Doma omladine u Boru su, između ostalog učestvovali u kampanji “Produži korak” koju relizuje NURDOR. U kampanji je učestvovalo 560.000 ljudi, bilo je 60 donatora, a prikupljeno je više od pola miliona evra za pomoć deci oboleloj od raka. Ovde smo da podržimo ovogodišnju kampanju “Zagrli snažno” gde se donacijom sugrađana podržava izgradnja roditeljske kuće u Beogradu” rekao je, ovom prilikom Srećko Zdravković, volonter Doma omladine u Boru.

Od ovih sredstava otvoreno je hemato-onkološko odeljenje Klinike za dečje interne bolesti u Nišu, kao I nekoliko roditeljskih kuća u Beogradu, da bi se omogućio smeštaj roditelja dece koja nisu iz Beograda, a dolaze na lečenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *