U Boru otvoren prvi IT centar u istočnoj Srbiji

BOR – Borske internet organizacije dobile su krajem prošle godine milion dinara na konkursu kod Ministarstva telekomunikacija Republike Srbije za realizaciju projekta opremanja prostora za rad i obuku iz oblasti IT sektora. Nešto više od pet meseci nakon toga završeno je opremanje prostora u osnovnoj školi „Branko Radičević“ i svečano je otvoren prvi IT centar u istočnoj Srbiji, koji je namenjen IT  preduzetnicima i frilenserima, odnosno osobama koje nemaju svoju firmu, već preko interneta obavljaju razne dizajnerske ili programerske usluge za firme koje ih angažuju, koji žele da razvijaju svoje proizvode uz pomoć informaciono – komunikacionih tehnologija.

Paralelno sa ovim projektom borska IT (Aj Ti) zajednica realizovala je i projekat edukacije iz oblasti preduzetništva na internetu u kojem je više od 120 građana iz Bora i okoline pohađalo obuke uz mentorstvo predavača. Obuka je realizovana u saradnji sa kompanijom „Rakita“, koja je za ovu namenu izdvojila 12 hiljada dolara.

Nosilac celog projekta je Obrazovno kreativni centar iz Bora, u saradnji sa Borskom internet organizacijom i udruženjima Bor 030 i Web dan.

U Boru otvoren prvi IT centar u istočnoj Srbiji, 7. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=GTANlAhx92k

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *