U Boru počela vakcinacija protiv korona virusa

BOR- U Domu zdravlja u Boru danas je počela je vakcinacija protiv korona virusa. Na samom početku stiglo je 75 doza Fajzerove vakcine, a u prvoj fazi prioritet imaju zaposleni i stara lica u Domu Vila Katarina, kao  zdravstveni radnici Doma zdravlja i Opšte bolnice, među kojima vlada veliko interesovanje za ovu meru zaštite. Do sada se prijavilo oko 200 lekara,sestara i pomoćnog osoblja, a prvu je vakcinu primila dr Vesna Stanković.

„Radim u kovid sistemu i odlučila sam da se odmah vakcinišem. Dobro se osećam nakon što sam primila vakcinu, rekla je dr Vesna Stanković iz Službe za opštu medicinu.

Mnogo je bilo teško bolesnih i dobro je što je vakcina stigla. Mislim da su sve podjednako kvalitetne, rekao je dr Ilić Tomislav, ortoped.

U najskorije vreme trebalo bi da stigne i ruska vakcina Sputnjik,a tokom naredne nedelje očekuje se  nova količina Fajzerove.

Nakon tri nedelje stiže nova doza za one koji su se vakcinisali u prvoj fazi, a očekujemo dodatnu količinu i za sve zainteresovane. Najavljeno je da će uskoro stići i ruska tako da smo se već pripremili i za tu vrstu, rekla je dr Javorka Stankulić, načelnik Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu.

Sve preduzete preventivne mere u borbi protiv korona virusa daju rezultate, ali  ne u dovoljnoj meri. Jedino je vakcinacija najpouzdaniji način zaštite.

Vrlo je važno da građanima dozvoljeno da biraju vakcinu, a sta je za njih najbolje mogu da pročitaju ili da se posavetuju sa izabranim lekarima“, dodala je dr Javorka Stankulić.

Kako su vakcine počele da pristižu u borski Dom zdravlja povećava se i interesovanje građana za imunizaciju protiv korona virusa. Za sada oni mogu da se prijave preko portala E uprave, telefonom ili na šalterima Doma zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *